Adchoices

27 Şubat 2014 Perşembe

Burda Dergisi Nisan 2014

Burda Dergisinin henüz mart sayısını alamadan ,nisan sayısı çoktan görücüye çıkmış.Bakalım beğenecek misiniz?Mart sayısı daha iyiydi bana göre.Pantolonların  ağları düşmüş sanki değil mi, bana mı öyle geldi?Kız çocuğuna bayıldım yalnız, dergideki en güzel şey.Bu arada ben volanlı eteği bitirdim.Kardeşimin giyip resimlemesini bekliyorum.Kırmızı bir pantolon kestim,Burda Klasikler Dergisinden onu dikeceğim.Herkese keyifli dikişler diliyorum.Dikişle kalın.






 Seni de elbiseni de yerim.


 Bu pantolon yaz için rahat bir model ,beğendim.



26 Şubat 2014 Çarşamba

Kıyafet Yenileme-DIY

Kardeşimin kalıbını çok sevdiği bu gömlek;bana geldiğinde kolun üst tarafı elim bir kazaya kurban gitmişti.Abla buna birşey yapabilir misin dediğinde,elimdeki kumaş parçalarıyla bir müddet bakışıp,en son bu tülle anlaştık.Normalde bu tül bütündü,ben çiçeklerinden tek tek kesip gömleğin üstüne,el dikişiyle diktim.Kardeşim sonuçtan mutlu oldu ve hala giyiyor.Umarım sizler için bir fikir olmuştur.

Bu arada volanlı bir etek yapıyorum,bitti sayılır.Çoktan biterdi de ,pek bir tembel moddayım.Bugünlük de bu kadar.Zinde kalın..






24 Şubat 2014 Pazartesi

LINE bilgisayarda nasıl kullanılır?

Akıllı telefonların yanı sıra tablet, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda da çalışan LINE, sevdiklerinizle her yerde ücretsiz bağlantıda kalmanızı sağlıyor.

LINE’ı mobil cihazınıza ve bilgisayarınıza indirmek için: http://line.me/tr/ adresini ziyaret ederek, sayfanın solundaki indirme seçeneğine tıklayıp açılan menüden cihazınız için uygun olan versiyonu indirebilirsiniz.

LINE’ı bilgisayarda kullanabilmek için iki yol izleyebilirsiniz:

  1. LINE’ı mobil cihazınıza yükledikten sonra e-posta adresinizi ve şifre bilgilerinizi kayıt altına alarak.

Kayıt olmak için;

LINE > Daha Fazlası > Ayarlar > Hesaplar > E-posta kayıt seçeneklerini kullanmanız gerekiyor.

     2.  QR kod ile giriş yaparak.

Bilgisayarınıza yüklediğiniz LINE uygulamasını açtıktan sonra QR Kod Giriş seçeneğine tıklayın. Ekranda QR kodu göreceksiniz. QR Kodu mobil cihazınızla okutmak için LINE > Arkadaş Ekle menüsünde yer alan QR Kodu ile ekleme seçeneğine tıklayın ve bilgisayarınızın ekranındaki QR kodu okutun.

LINE ile bilgisayarda sohbet etme

Mobil cihazınızda ekli bulunan LINE arkadaşlarınızla bilgisayar versiyonunu kullanırken de sohbet edebilirsiniz. Bunun için arkadaş listenizde sohbet etmek istediğiniz kişinin adına çift tıklamanız yeterli.

Dosya gönderme:

Bilgisayarda dosya göndermek için sohbet ekranını açtığınızda sol alt tarafta bulunan ataç sembolünü kullanabilirsiniz. Böylece fotoğraf, video ve dokümanları arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.

Ayrıca göndermek istediğiniz dosyayı metin alanına sürükleyip bırakarak da gönderebilirsiniz.

Sticker’lar:

Sohbet ekranının sol altında yer alan sticker sembolüne tıklayarak mobil cihazınızda sahip olduğunuz tüm sticker’ları bilgisayarda da kullanabilirsiniz.

LINE ile bilgisayarda Sesli veya Görüntülü Arama yapma

Arkadaşlar listesinde görüşmek istediğiniz kişinin fotoğrafına tıkladıktan sonra açılan ekrandan sohbet, ücretsiz sesli arama ya da ücretsiz görüntülü aramayı seçebilirsiniz. Ayrıca görüşmek istediğiniz arkadaşınızın adına farenizin sağ tuşuyla tıklayarak da aynı menüye ulaşabilirsiniz.

Yazılı sohbet ettiğiniz bir kişiyle sesli ya da görüntülü aramaya geçmek için sohbet ekranın sağ alt tarafında yer alan arama ya da video sembollerini kullanabilirsiniz.

LINE ile bilgisayarda arkadaş ekleme

LINE giriş sayfasının üst bölümünde bulunan “Arkadaş ekle” sembolüne tıklayarak LINE ID’sini bildiğiniz arkadaşlarınızı ekleyebilirsiniz.

LINE ile bilgisayarda grup sohbeti yapmak için de “Arkadaş ekle” menüsünü kullanabilirsiniz.

LINE’ı Türkçe kullanma

Eğer LINE’ı İngilizce indirdiyseniz ve Türkçe’ye değiştirmek istiyorsanız ana ekranın sol üst köşesindeki LINE yazısının yanında yer alan menüyü kullanabilirsiniz.

LINE yazısının yanında yer alan üçgene tıkladıktan sonra açılan menüden Settings’e tıklayın. Profil resminizin de bulunduğu pencerenin alt bölümündeki “Language”in karşısındaki “English” yazısına tıklayın ve açılan menüden Türkçe’yi seçerek OK tuşuna basın. Uygulamanın Türkçe olması için yeniden başlaması gerektiğine dair bir uyarı gelecek “Restart Now” seçeneğine tıklayarak LINE’ı Türkçe kullanabilirsiniz.

İşinize yarayacak ipuçları

  • Sol üst köşedeki LINE yazısının yanındaki üçgen tuşuyla açılan menüye de bir göz atmakta fayda var. Buradan görünen adınızı, giriş ayarlarınızı, yazı fontunu ve boyutunu değiştirebilirsiniz.
  • LINE’ın Timeline özelliği ile arkadaşlarınızın paylaşımlarını görebilir ya da istediğiniz yazıyı, sticker’ı fotoğrafı, haberi ya da videoyu arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
  • Birçok pencere ve programı aynı anda kullanırken sohbet ekranınızın kaybolmasını istemiyorsanız, sohbet ekranının sağ üstünde yer alan menü işaretine tıkladıktan sonra “Her zaman üstte” seçeneğini kullanabilirsiniz. Böylece sohbet ekranınız başka programlarla ilgilenseniz de hep en öndeki pencere olacaktır.
  • Sohbet ekranındaki üst menüyü kullanarak gelen mesaj uyarılarını kapatabilir, başka bir arkadaşınızı sohbete davet ederek grup sohbeti oluşturabilir ya da sohbet içeriğinizi bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Burda Dikiş Okulu

Burda Pratik Dikiş
Burda Pratik dikişlerden oluşan bir kolaj hazırlamış,adı da Burda Dikiş Okulu,açıklamalarıyla anlatmışlar.Modellerin hepsi ,benim evdeki burda dergilerimin içindeki modeller,dolayısıyla almaya gerek görmedim.Aşağıda burda dergilerinin resimlerini yayınladım ,eğer sizinde burda dergilerinin aşağıdaki sayıları varsa almanıza gerek yok.Olmayan ve yeni başlayanlar için özellikle iyi bir sayı.

Şimdilik benden bu kadar,mutlu kalın.













22 Şubat 2014 Cumartesi

Kareli Evaze Etek ve Şifon Gömlek

Yeni bir yayınla daha birlikteyiz Sayın Seyirciler,yine kardeşim için yaptığım çalışmalar.Etek ve Gömlek ikilisi ,gömleğin kalıbını bir arkadaşımdan almıştım,üstüne ne tarih yazmışım ne de model numarası.Gömleğin kumaşı şifonun azucuk kalını,yani gömlekle ilgili anlatacaklarım bu kadar,susuyorum resimler konuşsun birazcık da.

Evaze Etek

Etek modelimiz,burda dergisinden ,burda dergisi 2010 şubat sayısı,104 nolu model.Bu modelden bir de lendime yapmıştım,benim ki gri kadifeden.Bir ara giyer ya da resimlersem gösteririm.Neyse biz konumuza dönelim;kumaşım çok azdı,kılı kılına yetişti desem yeridir..Cep çalışılırken bu tip etek ve pantalonlarda,mutlaka cebin verev inen hattına incecik tela yapıştırıyoruz ki sarkmasın.Cep dikişiyle ilgili buraya bakabilirsiniz.http://hediyeninsepeti.blogspot.com.tr/2014/03/pantalon-dikimi.html.Ceplere de verev inen kesime çima dikişini mutlaka çekiyoruz.Astarlandı ve elde baskı dikişiyle bitirildi.Çima dikişiyle ilgili altaki yazıya bakabilirsiniz.
Gizli fermuarla çalışılan bir modeldi,gizli fermuarla bilmek istedikleriniz için de buraya bakabilirsiniz.
http://www.hediyeninsepeti.blogspot.com.tr/2014/01/burda-dergisinden-kalem-etek-dikimi.html

Zorlaya zorlaya ancak bu kadar yazabildim,motivasyonla kalın.





21 Şubat 2014 Cuma

Kırmızı Elbise

Özlediniz mi bakayım beni:)Çarşamba sabah çıktım,bugun birkaç saat önce eve geldim.Çarşamba Eminönü'nde işimiz vardı,oradan karşıya geçtim.

Evet Hobizen'in ısrarlarına daha fazla dayanamayarak kırmızı elbiseyi yayınlıyorum:)Sürprizzz o da ne bu yazımdaki mavi elbisenin aynısı mı ne:) http://www.hediyeninsepeti.blogspot.com.tr/2014/02/mavi-simli-elbise.html,burda dergisinden yapmıştım diğer elbiseyi de,elbisenin yapım aşamaları içinde http://www.hediyeninsepeti.blogspot.com.tr/2014/02/mavi-simli-elbise.html buraya bakabilirsiniz.Kolun nasıl takıldığıyla ilgili de resimledim ama başka bir yayında anlatacağım.Kumaş örme kumaş,aynı mavi elbisedeki teknikle dikildi.



18 Şubat 2014 Salı

Burda Klasikler 2014 Özel Sayısı

Burda Klasikler 2014 sayısı çıktı ben de geçenlerde aldım,Burda dergisinin normal sayıları için genelde ayın 25-26 sında bayide olurum:)Ama bunun tarihi belli olmadığı için bir gün(1 gün koskoca bir gün düşündükçe kahroluyorum) farkla kaçırmışım.Hobizen çıktı demese daha da bekliyecektim hani.Genel olarak beğendim.Dikecek olanlara iyi dikişler.

Benden bu kadar,merhametle kalın:)

 Bunu da beğendim.

 Bu pantolonun modelini beğendim,krep mercan,bordo bulduğumda dikebilirim.