Adchoices

29 Mayıs 2014 Perşembe

Burda Dergisi Temmuz 2014 Sayısı

Burda dergisi temmuz 2014 sayısı beğenilerimize sunulmuş,bakalım neler varmış değil mi?Ben gerçi hala Burda dergisi haziran 2014 sayısını alamadım.Burda temmuz 2014 sayısında elbiselere bolca yer verilmiş,kız çocuklarına yine çok güzel elbise modelleri var.Burda dergisinin bu sayısında kendinize ne dikiyorsanız,aynı modellerden kızlarınıza da var.Dikin dikin giyin :)










Alıntıdır.

28 Mayıs 2014 Çarşamba

Kadın Figürlü Bluz

Arkadaşlar merhaba;bugün sizlere mavi keten pantolonumla birlikte kestiğim,bluzumu paylaşıyorum.Aslında bluzum dikilmiş,sadece biyeleri yapılmamıştı.Tahmin ettiğiniz gibi bluz ,öylece kalmış,benim iyi bir anımı bekliyordu.O anda bugüne kısmetmiş.Bluzumun modeli,2009 ağustos sayılı Burda dergisine ait 117 nolu model.Bu modelden,buradaki baykuşlu elbisemi  http://www.hediyeninsepeti.blogspot.com.tr/2014/01/sirin-baykus-desenli-renkli-elbise.html  dikmiştim.Bluz da pens yok, bluzun orjinalinde önünde volan var,ben onu kullanmadım.

Aslında elbise mi yapsam,bluz mu derken bluzda karar kıldım.Nasıl elbise yapacaktın derseniz,biyeler için kullandığım eflatun/mor renkli kumaştan kadın figürünün dekolte bölümünden itibaren ,bir parça ekleyecektim ki,kumaşın azizliğine uğradım.(Bu arada amma uzun cümle kurmuşum).Kumaşın belli yerlerinde minik ip çekmeleri vardı,her an atabilirdi.Başka bir renk içinde dokuları tutmayacağından yapmadım.Biye yapımı ve dikişiyle ilgili de buraya bakabilirsiniz.http://www.hediyeninsepeti.blogspot.com.tr/2014/02/biye-nasl-yaplr.html

Evet benden bugünlük de bu kadar,sağlıcakla, mutlu ,huzurlu kalın.




23 Mayıs 2014 Cuma

LINE yükle, ücretsiz internet kazan!

Dünyanın önde gelen mobil platformu LINE, 50MB ücretsiz internet olanağı sağlayarak kullanıcılarının iletişim olanaklarını artırmalarına ve birbirleriyle dayanışmalarına katkıda bulunuyor.  Mesajlaşma, yüksek kalitede sesli ve görüntülü arama, sesli mesaj, fotoğraf ve lokasyon göndermeyi bir arada ve ücretsiz sunan LINE, kullanıcılarına 50 MB’lık interneti ücretsiz sunmakla kalmıyor, aynı zamanda  internet paketi kazananlara isterlerse bunu başkalarına hediye etme olanağı da yaratıyor.
Yalnızca LINE kullanıcılarına sunulan kampanyaya katılmak için çok basit ve eğlenceli bir yol bulunmuş:
Öncelikle telefonunuza LINE’ı indirmeniz gerekiyor: http://line.me/tr/download
1) Etkinlik haftası olan 26 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında LINE arkadaşlarınıza en az 3 farklı günde mesaj, sticker ya da fotoğraf gönderin.
2) Mesaj gönderdiğiniz her gün için 1 puan kazanacaksınız.
3) 3 puanı topladığınızda, ücretsiz 50 MB internet sizin olacak!
Gerekli puana ulaştıktan sonra LINE Türkiye resmi hesabı tarafından iki hafta içerisinde bilgi mesajı alacaksınız. Mesajda belirtilen alana internet paketinin yüklenmesini istediğiniz telefon numarasını girmeniz yeterli. İnternet paketi giriş yaptığınız anda geçerli olacak ve 24 saat boyunca kullanılabilecek. Bilgi mesajının size ulaşabilmesi için LINE Türkiye resmi hesabını arkadaşınız olarak eklediğinize emin olun. Bunun için; LINE’ın ana menüsünde yer alan Diğer/Daha Fazlası > Resmi Hesaplar bölümünü kullanabilirsiniz.
50 MB’lık internet paketi, Turkcell abonesi numaralar tarafından kullanılabiliyor.  “Ama benim hattım Turkcell değil” diyorsanız üzülmeyin, bilgi mesajıyla birlikte gelen formu doldururken arkadaşlarınız ya da sevdiklerinizin numarasını girerek kazandığınız internet paketini onlara hediye edebilirsiniz.
Ücretsiz internet paketinize hemen sahip olmak için LINE yükleyin! http://line.me/tr/download
Bir boomads advertorial içeriğidir.

20 Mayıs 2014 Salı

Mavi Keten Pantolon

Arkadaşlar merhaba;uzun süredir elimde sürünen,pantolonumu yayınlıyorum.Pantolonun sadece bel kemeri ,astarı ve fermuarı kalmıştı.Bu haliyle bir aydır,tembel öğrencinin okuldan eve gelip çantasını atması gibi,benim pantolonda öylece bekliyordu.Pazar günü pantolonun bu eksikliklerini hallettim,pantolon için astar kesmiştim.Astar da ingiliz dikişiyle dikildi.Astarı hem keten kumaş iç gösterdiği için hem de kumaşın yapısından dolayı esneme yaptığı için diktim.Pantolonun paçaları henüz bastrılmadı,resimlerden de anlaşılıyordur.Henüz boyuna karar vermemiş olsam da,muhtemelen yaz aylarında fazlasıyla kullandığım sandaletlere göre ayarlanacak.

Pantolon kalıbı için geçen sene aynı kalıpdan iki tane daha yaptığım kalıp olan''Burda Dergisi 2012 Mayıs 122 nolu kalıp'' kullanıldı.Pantolon dikimi için buraya  http://www.hediyeninsepeti.blogspot.com.tr/2014/03/pantalon-dikimi.html ve buraya http://www.hediyeninsepeti.blogspot.com.tr/2014/03/patlet-dikimi.html bakabilirsiniz.


19 Mayıs 2014 Pazartesi

Ölümün Yaşı,Fakirin Adı Yok

Andır kalsın fakirlik.Soma benim olduğu gibi,hepimizin de içimizi yaktı,kavurdu.Ölümün yaşının olmadığı gibi,fakirin de adının olmadığını ,gördük. 301 insanımız ,öldü denildi.Sahiden 301 miydi?...Kurtulan işçi kardeşimiz,300 ölü varsa,geriye kalan 400 kişi nerede peki diye soruyordu.15 yaşındaki yeğenini arayan amca vardı.Ne dediler hayır 15 yaşında çalışan yok,19 yaşında o işci dediler.Gencecik fidanlar toprak oldu.Ne hayalleri ,ne ümitleri vardı kimbilir.Kimisi yeni evlenmiş,kimisi yeni baba olmuştu.Kimisinin  hasta çocuğu için sigortalı bir işe ihtiyacı vardı,kiminin borcu,kiminin emekliliğine 3 senesi kalmıştı.Resimlerine bakınca,gerçek daha bir gerçek hale geldi.Kimisi sevdiğiyle  mutlu mutlu gülümsüyordu,kimisi çocuğuyla,kimisi çiftetelli oynuyordu,kimisi ....

Geride kalanlar,kim götürecek artık çocuğunu doktora,kim bekliyecek artık onunla çocuğunun ameliyattan çıkmasını.Ben de yetim büyüdüm diyordu bir kardeşimiz,çocuğum keşke büyümeseydi.Amcası da gitti babası da...

Ya o ''Sedye kirlenmesin,çizmelemi çıkarayım.''diyen kardeşimiz,her düşündüğümde,her aklıma geldiğinde burnumun direği sızlıyor.Bu nasıl bir gönül,bu nasıl bir tertemiz bir kalp.Yeni azrailin  elinden kurtulmuşsun,hala başka insanlara yük olmamaya çalışıyorsun.Hala kendini bırakmış,sedye kirlenmesin derdindesin.Üstü kömür karası,yüreği bembeyaz kardeşim benim.


Çok çaresiz hissetim kendimi,aynı çaresizliği 99 depreminde de hissetmiştim.Başka ülkeler ,burada olan vatandaşları için,özel uçaklar gönderirken,biz cesetlerimizi bile kolonların arasından çıkaramamıştık.Ölüm bütün mahalleye,aileye şehire,ülkeye gelmişti.O kadar alışılmıştı ki acıya,her taraf  o kadar ölüm kaynıyordu ki,bir genç kız annesine ,kolonların arasında ölmüş kardeşi için''Anne çıkarsınlar artık,alsınlar kardeşimi buradan'' diyordu sakince.Bir dede ,başka bir şehirden  o gün iş orada bulunup depreme  yakalanan torunu için oradaydı.Cep telefonuyla dedesine ulaşmış,yerini tarif etmişti..Dede bulmuştu  torununu ,ama dayanamamıştı torun,kolonların arasında can vermişti.99 depremi denilince bu iki sahne gelir aklıma.Çaresizlik ve ölüm.

Bu aralar ,çevremden de çok genç insanlar gitti sonsuzluğa.Biri okuldan arkadaşımdı.Yerlere yatırırdı bizi,hep gülen hep güldüren,hayat dolu.Bir gün önce ,başka bir arkadaşımızı arayıp,tatil planları yapan arkadaşım,bir gün sonra kendini asmış olarak bulundu. Resimlerinde,bütün hayatı boyunca gülen güldüren,yaşam dolu arkadaşımız,meğerse içinde neler barındırırmış.Ölüm haberini duyduğumda,trafik kazası sandım önce,intihar ettiğini öğrenince şok oldum,oluyorum hala.

Dün de başka bir tanıdığımızın trafik kazasında öldüğü haberini aldık.38 yaşında idi henüz.İki çocuk babası.Libyalı bir arkadaşımızdı.Eşine aşık,çocuklarına aşkla bakan Muhammet'de yok artık.Bana hala şaka gibi geliyor.Geçenlerde Türkiye idi,aşağıdan el sallamıştı.Hala iki arkadaşım da bir yerden çıkacakmış gibi geliyor.Aslında bizi eşek şakası yaptık ,desinler istiyorum.Ben de kızayım hatta,böyle şaka mı olur deyip bir kaç gün trip atayım.

Allah,böyle acıları bir daha yaşatmasın.Madencilik elbet bitmeyecek ama gerekli tüm önlemler alınmış olarak devam edilsin artık.Fakirin adı önce İNSAN olsun.

4 Mayıs 2014 Pazar

Mavi Tulum

Merhabalar,bu tulumumu 2 sene önce yapmıştım.Hiç giydim mi derseniz,hayır hiç giymedim.Tulumun birşeyleri eksik gibi geldi hep,tulumun modelinini tekrar bozup yapmak da ,benim gibi tembel için zul olduğundan öylece kaldı.

Tulumu zaten öğrenmek için dikmiştim,desem yeridir.Neydi peki öğrenmen gereken derseniz,dediniz değil mi:)?Tamam cevaplıyorum.Tuvalet diker gibi,korsajlı bir çalışma yaptım.İçten pervaz yaparız ya ,tuvaletler de filan üst beden komple telalanır,dikiş aralarıda balen yerleştirilir.Aslında o an için,gözümü korkutan bunu da öğreneyim bari dediğim olayın ,normal elbiseden pek bir farkı yok.Normal elbise dikerken,3-5 cm den pervazını yapıp telalıyorduk ya hani,burada üst beden komple telalanıyor.Bir nevi daha uzun pervaz diyebiliriz.Dikiş aralarına da balenleri gecirip,çıkmasın diye uçlarını dikiyoruz.

Tulumun modeli için,alt beden için farklı üst beden için farklı bir model kullanmıştım.Pantolon sanırım 90 lı yıllardan bir modeldi,üst beden de 2000 senesi olmaı lazım.

Ayrıca,askıda iki senedir giyilmeyi beklediği,o an için acaleden ütüyü tekrar yapmadım.Bir yandan yeğenim çekiştiriyordu,diğer yanan resimi çektirip,dışarı çıkmam gerekiyordu.Bel hizasındaki kırışıklıklar çok fena biliyorum ama altın kuralımızı uygulayoruz.Ütülü görüyorsunuz arkadaşlar ,ütüsüz bölümü değil mi?

Benden bugünlük de bu kadar,hoş ve mutlu kalın.Tembel kalmayın:)