Adchoices

31 Temmuz 2014 Perşembe

Burda Dergisi Eylul 2014 Sayısı

Arkadaşlar merhaba,

''Burda Dergisi Eylül 2014'' sayısı çıkmış, biz de yayınlamazsak olmaz. Bakalım Burda Dergisinin eylül sayısı hoşunuza gidecek mi?.Elbise ,kaban ve pantolon modellerine bolca yer verilmiş. Sanki temmuz ve ağustos sayısına göre daha dolu bir sayı geldi bana. Temmuz 2014 sayısını hala almış değilim. Şu anda bayilerden kalkmıştır zaten. Temmuz ayında yaşadığım koşuşturmadan ne fırsat bulup temmuz sayısını alabildim ne de  blog ile ilgilendim.

Umarım herkes güzel bir bayram geçirmiştir. Herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun. Bayramda birkaç günlüğüne -ismini vermeyeyim şimdi- bir yere gittik. Tesisler felaket olmasına rağmen, fiyatların çoştuğu bu yerde ve çevresinde insanları bir adet cüzdandan ibaret görüyorlardı. Otel diye hizmet verilen çoğu yer pislikten geçilmiyordu. Keşke milete nasıl geçiririz diye harcadıkları vakitleri, tesislerin temizliğine, bakımına harcasalardı. Yani efendim, yolunduk geldik.















 Buradan alıntıdır.

8 Temmuz 2014 Salı

Pratik Etek

Arkadaşlar merhaba;

Bu gördüğünüz etek, benim A101'den aldığım dandik makineyle dikmeye çalışıp, dikiş makinası dikmeyince geri verip İMÇ bloklarında soluğu alıp, oradan aldığım dikiş makinesiyle bitirdiğim ilk diktiğim eteğimdir ,ilk göz ağrımdır, candır:)

Az malzeme çok iş zamanları demiştim ya bir ara size, işte bu etek de kumaş yoksunluğundan pazardan aldığım yastık kılıflarıyla dikildi. Yastık kılıfları söküldü, dikebileceğim en basit model yapıldı.İçine penyeden astar bile yapıldı en fırfırlısından. Beline lastik geçirilip, kuşak  bile yapıldı.  Küçük kardeşime hediye edildi. Bir de aynı günlerde diktiğim, yine yastık kılıfıyla dkilen bir başka kardeşi daha vardı ama onu bulamadım. Nasıl dahi muamelesi görmüştüm anlatamam. Hanımefendi o günleri çabuk unuttu, şimdi yok bunun beli yüksek, yok şöyle mi olsaydı modunda.

Bu ara hiç dikiş dikemiyorum, bırakınca bir süre yeniden dikiş enerjisini bulamıyorum kendimde. Umarım sizler benim gibi değilsinizdir.

Bugünlük de benden bu kadar. Hoş ve dostça kalın.



4 Temmuz 2014 Cuma

Burda Dergisi Ağustos 2014 Sayısı

Merhaba arkadaşlar;

''Burda dergisi ağustos 2014'' ön izlemesiyle  karşımızda .Burda dergisi ağustos sayısı bana pek iç açıcı gelmedi .Her ağustos ayında olduğu gibi,kışlık kabanlara,ceketlere yer verilmiş.Elbiseleri pek beğenemedim.Kız çocuklarına verdikleri özeni azıcık da bize verseler,fena modeller çıkmayacak aslında.:)Kız çocuklarına yine pek şirin modeller koymuşlar.Umarım sizler beğenip,bol bol dikiş dikersiniz.

Benden bugünlük bu kadar sağlıklı kalın.






 Kollar?





1 Temmuz 2014 Salı

Nil Yeşili Pantolon

Merhaba arkadaşlar;

Bu pantolonumu geçen sene dikmiştim.Kendisi yüksek belli bir pantolon olup,kısa gömleklerim için dikilmiştir.Rengine vurulup aldığım bu kumaş viskon benzeri bir kumaş,dökümlü.Su gibi aziz olayım diye,su yeşili-nil yeşili bir renk .Pantolonun iç kısmını ipek astarla çalışıp,temiz dikiş olsun,pantolonda da potluk yapmasın diye İngiliz dikişiyle tamamladım.Model olarak da mavi keten pantolonumdaki kalıbı kullandım,yani'' Burda Dergisi 2012 Ağustos 122 nolu kalıp''.Pantolon astar dikimi  gözünüzü korkutmasın,aynı etek dikimindeki mantık.Pervazları kendi kumaşından kesip telalayıp,bedenden pervazları çıkartıp,gerisini astar olarak kesiyoruz.Yani pantolon kalıbı-pervazlar için üstten aldığımız 5 cm=Astar

Umarım açıklayıcı olmuşumdur.Benden bugünlük de bu kadar.Hoş ve umutla kalın.